Fyra juliga frågor till...

...Frida!

Frida är min till Stockholm inflyttade kusin. Hon är svenskaentusiast och jobbar, mycket lämpligt, som lärare inom detta område! Hon är självklart också en julälskare...

1. Vad är ditt absoluta favoritjulpynt?

Allt som lyser. Man måste ha åtminstone en stjärna i fönstret, tycker jag. Jag har ett glashjärta med lysdioder i samt en vanlig adventsljusstake och en ljusslinga med stjärnor. Stearinljus är också väldigt viktigt. Jag har köpt snygga randiga på IKEA.

2. Gran med tema eller dagisgran?

Ska man ha en gran så ska man pynta den ordentligt och genomtänkt, tycker jag. Om jag skulle ha en gran i år så skulle den ha prick-och-rand-tema. Jag skulle alltså endast hänga i prickiga kulor, för det finns det många fina i affärerna just nu. De skulle gå i rött och vitt. Jag skulle även hänga i randiga polkagriskäppar samt klassiskt silverglitter, gärna sånt med stjärnor i. I toppen skulle jag sätta en randig eller prickig stjärna om jag hittade en sådan. Eller så kunde jag ju göra en själv. Oj så snyggt det skulle bli! Jag ska dock ha julris hemma. Grenar som är vitsprayade och strösslade med silverglitter. Jag har köpt minikulor som är röda med glittriga ränder och prickar. Jag gillar ränder och prickar serru!

3. Vad önskar du dig i julklapp i år?

Jag önskar mig inget speciellt, bara snälla släktingar och god mat :) Det får gärna vara lite snö också.

4. Vilken jullåt vill du ska spelas mest i år?

Last christmas med Wham så klart! Fast hemma kommer jag mest lyssna på Christmas (baby please come home) med Darlene Love, för den är så himla fräsig.

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista